2014. szeptember 15., hétfő

Szarvasgombás vaj



 A szarvasgombát többféle módon tartósíthatjuk. Olajban, vajban, üvegbe rejtve rizzsel... Most egy nagyon ízletes és sokoldalúan felhasználható módját mutatom be most Nektek.

 




Hozzávalók:

15 dkg vaj
1 kisebb szarvasgomba









  • A vajat kivesszük és hagyjuk egy kicsit megpuhulni. Gyúrható állagúnak kell lenni.
  • Ezután a gombából vékony szeleteket vágunk. Én erre zöldséghámozót használtam. Ezután késsel apróra vágjuk a gombát. 
  • Egy zsírpapíron összegyúrjuk a vajjal, henger alakóra formáljuk, így betekerjük és fagyasztóba rakjuk vagy a hűtőben tároljuk. 
  • Kenyérre kenve is fogyaszthatjuk, de karikákat is vághatunk belőle és forró hús tetején hagyjuk elolvadni! Kiváló!