2016. június 1., szerda

Spárgás - darált húsos ragu paradicsomos orsóval


Dübörög a spárgaszezon. Imádom! Az utóbbi időben a gyors ételkészítés került fel a repertoáromba az elfoglalt hónapok miatt. Jó szívvel ajánlom nektek ezt a könnyű fogást. Nem kötelező paradicsomos orsótésztát használni, de nekem nagy kedvencem és ezért ajánlom ezt a páratlan terméket az Óföldeáki Tésztaüzemtől!


Elkészítés idő: maximum 30 perc
Hozzávalók 2 személyre:

15 dkg paradicsomos orsó
15 dkg spárga
30 dkg darált hús
1/2 tk. kakukkfű
2 dl tejszín
1 db közepes vöröshagyma
só, bors
2-3 reszelésnyi szerecsendió (elhagyható)
napraforgóolaj/ olívaolaj
tálaláshoz sajt

A tészta főzéséve kezdjük az ételünket. Bő vízben kifőzzük a tésztát.

Közben a vöröshagymát megtisztítjuk és felaprítjuk.
Egy serpenyőbe körülbelül 3-4 ek. étolajat rakunk, hozzáadjuk a hagymát és 3-4 percig dinszteljük.

Majd a darált húst is mellé kerül (ízlés szerint lehet sertésből, marhából vagy szárnyasból)!

Sózzuk, borsozzuk (én 1/2 tk. sót használtam és kb. 1 tk. frissen őrölt borsot, mindenki saját szokásai szerint alakíthatja), szerecsendióval és kakukkfűvel megszórjuk! Folyamatos kevergetés mellett 10 percig közepes lángon sütjük pároljuk a húst.

Ezután hozzáadjuk a 15 dkg-nyi 4 darabba vágott spárgát és felöntjük tejszínnel. További 10 percig főzzük közepes lángon a ragut néha átkeverve a serpenyőnk tartalmát!

Nem marad más hátra, csak a tésztát összeforgatjuk a raguval egy kis sajttal megszórhatjuk és melegen fogyasztjuk!


 A paradicsomos orsótésztát az Óföldeáki Tésztaüzem webshopjában vásárolhatjátok meg: http://net-teszta.hu/termek/10099:paradicsomos_orso