2017. április 23., vasárnap

Rózsás fűszerkeverék vadszárnyasokhoz


Olvastam néhány német nyelvű vadételes szakácskönyvben, hogy használjunk bátran a vadszárnyasokhoz rózsát vagy éppen levendulát. Hamarosan virágba borulnak ezek a gyönyörű növények. A rózsák esetében figyeljünk arra, hogy ne vegyszerezzünk és akár rózsazselének vagy szörpnek is használhatjuk majd. Megszárítva pedig fűszerkeverékeket gyarapíthatunk vele. Ha pedig most azonnal szeretnétek beszerezni az összes hozzávalót ehhez a keverékhez, akkor irány a Fűszerész vagy online vagy pedig a a Károly körúton található üzlete.

Tettem egy érdekes kísérletet ezzel a fűszerkeverékkel és megérte. 

Hozzávalók  kb.10 dkg fűszerkeverékhez: 

8 dkg parajdi só (nagy)
0,5 dkg egész rózsabors
0,5 dkg szárított rózsaszirom
1 kávéskanál őrölt borókabogyó
1 nagy csipet őrölt ánizs 

Jól zárható, száraz üvegbe tegyük a keveréket és felhasználás előtt egy mozsárban törjük durvára az egészet. 

Elhatároztam, hogy készíteni fogok egy levendulás változatot is, de más keverék ötleteket is megosztok majd a jövőben veletek!